Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Πετάει η ομάδα!!!

Πριν την μάχη:







... και μετά:









Αυτό το "πριν" και το "μετά" είναι η ηθική μας ανταμοιβή. Κυρίως όμως είναι μίας μορφής ημερολόγιο καταστρώματος, όπου καταγράφονται οι κινήσεις και οι ενέργειες.
Αυτό το Σ/Κ πήγαμε και τις δύο ημέρες και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας ήταν καταπληκτικά. Σήμερα δεν ήρθε ο Μίλτος (είχε έρθει χθες) αλλά αντικαταστάθηκε ...επάξια από τον Δημήτρη (Mirage)!
Ο Γιώργος στο ... πόστο του, κουβαλούσε νερό και πότιζε τα δέντρα που φυτέψαμε (δυστυχώς αρκετά από αυτά τα "χάσαμε" λόγω βλακείας μας. Έπρεπε να αρχίσουμε να τα ποτίζουμε νωρίτερα, όμως κυρίως να τα ξεχορταριάσουμε ακόμη πιο νωρίς).
Τέλος πάντων, μαθαίνουμε και αποκτούμε εμπειρίες. Ήδη η ομάδα έχει "δεθεί", λειτουργεί συντονισμένα και με αυτοπειθαρχία και το καλύτερο, κάθε μέρα γνωρίζουμε κόσμο που ερχόμενος εκεί για περπάτημα ή τρέξιμο, μας βλέπει, και επιθυμεί να συνδράμει σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο.

27 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ είπε...

μπράβο παιδιά για την προσπάθειά σας, είστε αξιέπαινοι.
το έχουμε αναρτήσει και στο blog μας, για να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
http://ellines-energoi-polites.blogspot.com/2008/05/blog-post_26.html
να είστε καλά!!!

glam είπε...

Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!

neoinileias είπε...

Ακροβασίες

Γενική διαπίστωση είναι ότι η εικόνα στα πανεπιστήμια είναι τραγική.
Ολόκληρο το άρθρο: http://neoinileias.blogspot.com/

doctor είπε...

έλληνες ενεργοί πολίτες, ευχαριστούμε!

Σήμερα στις 18:30 μπαίνουμε ξανά στη μάχη!

doc

doctor είπε...

Ενημέρωση:

Το Σάββατο ξεκίνησα εγώ κι ο Μίλτος, μετά ο Μίλτος έφυγε διότι η αδερφή του αρραβωνιαζόταν (του έδωσα τελικά άδεια!), έπειτα ήρθε ο mirage, κάτσαμε ένα διωράκι και πολεμήσαμε και μόλις έφυγε ο Mirage ήρθε ο glam!

Σήμερα πήγα πιο νωρίς (από 16:30-18:15) και τα είδα όλα από την ζέστη. Από κούραση άλλο τίποτα αλλά αξίζει τον κόπο.

doc

Unknown είπε...

Καταρχην πολλα συγχαρητηρια για την προσπαθεια που κανετε για να βελτιωσετε φυτικα το αλσος Βεικου(αν καταλαβα καλα)!
Ειμαι ο Θανασης, γεωπονος και μελος του οικολογιου.gr και θα ηθελα να σας βοηθησω και συμβουλευτικα με τις γνωσεις μου και πρακτικα σε θεματα φυτευσης και πραγματοποιησης καλλιεργητικων εργασιων.
Πιο συγκεκριμενα, για το θεμα απομακρυνση ξερων χορτων, θα ηθελα να σας πω τα εξης:
Η συνηθισμενη και παγια τακτικη των δημων αλλα και ιδιωτων ειναι να συλλεγονται και να καιγονται ή να μεταφερονται σε καποια χωματερη οπου και θαβονται.Αυτο ειναι μεγα λαθος διοτι ετσι απομακρυνεται πολυτιμη οργανικη ουσια που ειναι απαραιτητη για την αναπτυξη των φυτων αλλα και αλλους λογους που δεν ειναι σκοπιμο να αναπτυχθουν στο παρον σχολιο.
Γι'αυτο σας προτεινω να πραξετε τα εξης:Τα ξερα χορτα που θα μαζευετε θα τα θαβετε επιτοπου και γυρω απο τα δενδρυλλια(πχ πευκα) που εχετε φυτεψει.Πως γινεται αυτο?Ευκολα αρκει να κανετε 1 κυκλικο αυλακι(οχι απαραιτητα συνεχομενο) βαθους γυρω στα 10-15εκ , περιμετρικα των φυτεμενων δενδρων, να τα θαψετε εκει συμπιεζοντας τα οσο μπορειτε και μετα μετα να τα σκεπασετε με το χωμα που βγαλατε.

Περισσοτερες λεπτομερειες για αυτη την διαδικασια (και για αλλες πολλες), καθως και για βοηθεια που δεν θα ειχα προβλημα να προσφερω, σε προσωπικη επικοινωνια μεταξυ μας.Ειμαι στη διαθεση σας!

doctor είπε...

Αγαπητέ Θανάση, καταρχήν σε ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβουλή σου.
Όλο τον χειμώνα την ακολουθούσαμε, διότι το χώμα ήταν πολύ υγρό και έτσι πολλές ποσότηες των χόρτων (αγριάδας) που ξεριζώναμε θαβόταν κάτω από το χώμα.
Σήμερα όμως μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ, για ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ποσότητες ξερόχορτων που για να θαφτούν, χρειαζόμαστε...εκσκαφέα!
Επίσης το χώμα έχει αρχίσει και ξεραίνεται πάρα πολύ.
Βέβαια σήμερα δεν αποψιλώνουμε τον χώρο, μιας και από ότι βλέπεις στις φωτογραφίες, υπάρχει κάτω αρκετή ποσότητα από ξερόχορτα, όχι βέβαια ικανή για να πάρει φωτιά και αυτή να επεκταθεί.

Πέρσι τα ξερόχορτα τα είχαμε αποθέσει στο έδαφος, πατώντας τα απλά, όμως ακόμη και σήμερα, 9 μήνες μετά είναι σχεδόν άθικτα, εκτός από όσα ήταν σε σημείο που πέρναγε το νερό της βροχής.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την βοήθεια πάντως κι εγώ προσωπικά χάρηκα αφάνταστα διότι εμείς είμαστε ερασιτέχνες και κάνουμε ό,τι θεωρούμε σωστό, ό,τι μάθαμε στα χωριά μας, ή ακολουθούμε κάποιες συμβουλές ειδικών, όπως εσύ καλή ώρα.

doctor

doctor είπε...

Την Κυριακή ανακάλυψα μια βρύση πολύ κοντά στο σημείο μας.
Μόλις μπαίνεις στον χώρο του άλσους, στρίβεις αμέσως αριστερά, και δίπλα στην πυροσβεστική φωλιά, υπάρχει μία βρύση. Μόνο που είναι κάτω, στα ρολόγια, και είναι στραμένη προς τα πάνω κι έτσι χρειάζεται ένα λάστιχο (χοντρό) για να μπορεί να γεμίσει κάποιος το μπιτόνι.
Η απόσταση βέβαια είναι κοντινή και για λάστιχο ποτίσματος.
Το επόμενο Σάββατο θα το δούμε από κοντά.
Επίσης την Κυριακή έρχεται για δύο μήνες ο κουνιάδος μου, ο Λεωνίδας, από την Στοκχόλμη και ο οποίος θα επιστρατευθεί κανονικά στην προσπάθειά μας!!!

doctor

glam είπε...

Δημήτρη ο τίτλος όλα τα λεφτά:
Πετάει η ομάδα
- πριν την μάχη!!!

Γιατί μετά ......!! PPP

@Θανάση ευχαριστούμε ιδιαιτέρως!
Καλό θα ήταν να τα πούμε επί τόπου, συνήθως Σάββατα 6-6,30 είμαστε εκεί....κάποιος.
Θα χαρούμε να σε δούμε.

doctor είπε...

Καλημέρα.

Λόγω υπερβολικής κούρασης (χθες πήγα αυθημερόν στην Ζάκυνθο για κηδεία συναδέλφου, 32 ετών από καρκίνο...) καθώς και λόγω βήχα (με κόλλησε η μικρή συν τις μεγάλες ποσότητες σκόνης που εισέπνευσα την προηγούμενη Κυριακή όταν έσκαβα στο άλσος) συν κάτι εργασίες που πρέπει να κάνω (παρακολουθώ ένα πρόγραμμα e-learning στο Πανεπιστήμιο Αθηνών) και συν μια δουλειά που έχει η σύζυγος το απόγευμα, δεν θα μπορέσω να πάω σήμερα.
Αύριο το απόγευμα όμως (Κυριακή) θα πάω κανονικά κατά τις 6:30.

Δημήτρης

glam είπε...

Σήμερα ή μάλλον χθες, πήγα μια βόλτα, πότισα την πάνω μεριά, τον πλάτανο και την δάφνη, παρεμπιπτόντως, πετάει καινούργια φύλλα, αυτή γλύτωσε, ο πλάτανος δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ζήσει ή......

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας παιδιά! Μια και είστε ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντολογικά, θέλετε να κάνουμε ένα post-άκι για ένα λίγο διαφορετικό θέμα, της κατασκευής ποδηλατόδρομων στο Γαλάτσι, μπας και το δει κανένας "υπεύθυνος" από τον δήμο και ευαισθητοποιηθούν κι αυτοί. Το κυκλοφοριακό είναι μεγάλο πρόβλημα.

glam είπε...

Αύριο ( Δευτέρα)6-7 ελπίζω να ποτίζω !

doctor είπε...

Πήγα Σ και Κ. Εκανα μία αντιπυρική ζώνη. Πότισα. κρατάω αγκαλιά τη μικρή και γράφω με ένα χέρι. stop!

glam είπε...

ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο πλάτανος ξαναβγάζει φύλλα!

Την χαρά που πήρα χθες , που πήγα για πότισμα, είχα καιρό να την νιώσω. (χαζό παιδί- χαρά γεμάτο)

Ξεχάστηκε και η τούμπα με την μηχανή !!! (το παράκανα με το φορτίο, απώλεια: η μεγάλη "υδροφόρα" που έσπασε)

doc: Διαπίστωσα παρεμβάσεις έμπειρου και έξυπνου "συναδέλφου".
Γνωρίζεις κάτι;

doctor είπε...

Ο/Η glam είπε...

doc: Διαπίστωσα παρεμβάσεις έμπειρου και έξυπνου "συναδέλφου".
Γνωρίζεις κάτι;

17 Ιούνιος 2008 4:37 μμ

****

Ο Πλάτανος ζει, δεν στο πα???????

Παρεμβάσεις; Δηλαδή; Για λέγε για λέγε!

glam είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
glam είπε...

Σχετικά με τις "ύποπτες" παρεμβάσεις.
1) Στον πλάτανο είδα μαύρο "χώμα" κοντά στην ρίζα, κάτι δλδ που έμοιαζε περισσότερο με προϊόν κομποστοποίησης , και τοποθετήθηκε για εμπλουτισμό του εδάφους, καλό!!!
2) και στην Δάφνη , πολλά ξερά χόρτα γύρω- γύρω από την ρίζα, με σκοπό τον περιορισμό της εξάτμισης της υγρασίας κ.λ.π., πολύ καλό!!!

Ποιος ο "ένοχος" άραγε;;;

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΕΙΜΑΙ.ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΠ` ΤΗΝ ΚΩ.ΤΟ ΧΩΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤ ΑΠΟ ΦΥΚΙΑ, ΠΡΟΙΟΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ.ΤΑ ΑΧΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΚΩ.ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟ ΠΟΤΙΣΜΑ.ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

doctor είπε...

glam, είδες ποιος είναι ο ένοχος εεεε;

Ο Μίλτος έφυγε στην Κω για μόνιμη εγκατάσταση! Του ευχόμαστε να πετύχει εκεί όσα ονειρεύεται.
Θα μας λείψει φυσικά από την ομάδα, αλλά έτσι είναι αυτά.
Ίσως ήρθε η ώρα να ανοίξουμε...υποκατάστημα στην Κω!

Τι λες Μίλτο;;;;

**

Επειδή είμαι αδειούχος αυτή την εβδομάδα, επισκέπτομαι συχνά τον χώρο και ξεχορταριάζω απίστευτες ποσότητες.
Μια φορά πήγα με τον Λεωνίδα τον οποίο κάθε φορά τσιμπάει και από μια μέλισσα παρ'όλο που του έχω πει να λέει "Γιώργος" όταν τον πλησιάζει μέλισσα!!! Γιώργο κάτι πρέπει να κάνεις για τον leon!!!

doc

doctor είπε...

Χθες πότισα και τα νέα φυτά που ...αναδύθηκαν μέσα από τα ξερόχορτα. Glam, αν πας προς τα κεί ρίξε ένα νεράκι και στα νέα "παιδιά".

doc

doctor είπε...

Αύριο, 21/6/2008 στις 18+30 θα είμαι εκεί.
Είναι και η πιο μεγάλη μέρα του χρόνου.
Δυστυχώς σήμερα είχαμε φωτιά στο Αττικό Άλσος και δυστυχώς την είδα περνώντας με το αυτοκίνητο. Θλίψη και θυμός σε κυριεύουν όταν βλέπεις τέτοιες φωτιές μέσα στην πόλη, όπου αν βοηθούσαμε όλοι από λίγο στην πρόληψη...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=912144&lngDtrID=244

doctor

glam είπε...

"Μια φορά πήγα με τον Λεωνίδα (κουνιάδος εκ Σουηδίας) τον οποίο κάθε φορά τσιμπάει και από μια μέλισσα παρόλο που του έχω πει να λέει "Γιώργος" όταν τον πλησιάζει μέλισσα!!! Γιώργο κάτι πρέπει να κάνεις για τον leon!!!"

Δημήτρη, προσπάθησα, αλλά είναι αδύνατον να τις νουθετήσω, μόλις βλέπουν "Σουηδό" κάτι τις πιάνει, ...........μετά την ήττα !!

Οι κολόνιες “ερεθίζουν” τις μέλισσες, όπως επίσης και τα έντονα χρώματα στα ρούχα και οι απότομες κινήσεις , πολύ συχνά, μια τυχαία συνάντηση με μέλισσα εκλαμβάνεται λανθασμένα ως επίθεση και αντιδρούμε σπασμωδικά , προσπαθώντας να αμυνθούμε, την χτυπάμε , αυτό την υποχρεώνει να αμυνθεί, με το μόνο όπλο που διαθέτει, και με την ικανότητα της να αντιδρά 6 φορές πιο γρήγορα από τον άνθρωπο, το αποτέλεσμα είναι βέβαιο.

Κατά τα άλλα, είναι εξαιρετικά σπάνιο να επιτεθεί μακριά από την φωλιά της ,
το δε τσίμπημα μετά το πρώτο λεπτό που πονάει, και το πρήξιμο για 24 ώρες περίπου, εκτός του 1-2 % του πληθυσμού με αλλεργία , είναι πολλαπλώς ωφέλιμο, ειδικά σε ορισμένα σημεία !!!!

Την μόνη συμβουλή που έχω, είναι η απομάκρυνση του κεντριού και της φούσκας που κρέμεται πάντα από αυτό, με το νύχι, αν έχουμε !! ή με κάποιο λεπτό εργαλείο,( μαχαίρι , τηλεκάρτα κ.λ.π.) ξύνοντας το κεντρί από τα πλάγια ώστε να μην πιεστεί και εγχύσει και το υπόλοιπο δηλητήριο που απομένει στην φούσκα, η οποία συστέλλεται για μικρό διάστημα και αν την αφήσουμε, θα το αδειάσει όλο στο σώμα μας.

Ίσως λίγο πάγο, αν έχουμε, τίποτα άλλο.

Η χθεσινή φωτιά , όπως και η προηγούμενη , έδειξαν ότι ξεκίνησε χωρίς προβλήματα η ....πύρινη εποχή, ( παρά το μητρώο εθελοντών που δημιουργήθηκε από τον Δήμο!!! στο οποίο αν και δήλωσα συμμετοχή , όπως και πολλοί άλλοι, κανείς δεν με κάλεσε ακόμη για οτιδήποτε, μάλλον θα μας θέλουν ξεκούραστους στις φωτιές του χειμώνα.)

Ας έχουμε τον νου μας όσο και όσοι μπορούμε , περισσότερο.

Το απόγευμα , εκτός απροόπτου, θα είμαι εκεί.


(αυτό λέγεται σεντόνι;)

doctor είπε...

Θα τα πούμε Γιώργο εκεί. Αν είναι και ο Λεωνίδας θα του παραδώσεις μαθήματα αποφυγής τσιμπίματος.
Κάποιος στην Κω που έμαθε την ιστορία με τα τσιμπήματα γελάει ακόμα!!!

Ο Δήμος θα καλέσει όλους τους εθελοντές σε μια εκδήλωση όπου θα δηλώσει ο καθένας τι επιθυμεί ή τι μπορεί να κάνει. Νομίζω όμως η φετινή χρονιά έχει χαθεί μα ποτέ δεν είναι αργά.

doctor

Christophorus είπε...

Είμαι αδικαιολόγητος που δεν έχω έρθει καθόλου. Θα είστε εκει το Σάββατο; Κάλλιο αργά, σκέπτομαι...


Λέω να φέρω και το "όπλο", δηλ. το χλοοκοπτικό...

doctor είπε...

Χριστόφορε, Σάββατο στις 18+30 θα είμαστε εκεί. Σε περιμένουμε μαζί με το όπλο ....μαζικής καταστροφής!

doc

Christophorus είπε...

Θα είμαι εκέί, να ξεπλύνω την ντροπή των τόσων απουσιών μου!