Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Κρίσιμη εποχή









Πριν:


Μετά:



Πριν:


Μετά:






Η εποχή αυτή είναι πολύ κρίσιμη διότι τα χόρτα έχουν αρχίσει και ξεραίνονται για τα καλά, και είναι πολύ επικίνδυνα. Έχουμε μπει πλέον στην επικίνδυνη περίοδο και όσο γρηγορότερα καθαρίσουμε την περιοχή από τα ξερόχορτα τόσο το καλύτερο.

Απ' ότι βλέπετε στις φωτογραφίες πιο πάνω, ο γράφων, μαζί με τον glam και τον mirage έχουν αποψιλώσει μια αρκετά μεγάλη περιοχή, μόνο που αυτό τον καιρό χρειάζεται η συμμετοχή όλων διότι πλέον παίζουμε με τον χρόνο.

Την Δευτέρα το απόγευμα συναντήθηκα (έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία) με τον αντιδήμαρχο Γαλατσίου και υπεύθυνο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Κων/νο Ζώμπο, τον οποίο και ξενάγησα στον χώρο.

Του άρεσε πάρα πολύ η δουλειά που έχουμε κάνει, μας έδωσε πολλές φορές συγχαρητήρια και συζητήσαμε πολλά και διάφορα, όπως:


1) Την αποκομιδή των ξερόχορτων από τον Δήμο Γαλατσίου, τα οποία συγκεντρώνουμε δίπλα, σε έναν ανοιχτό χώρο (βλ.4η φωτογραφία).

2) Την παραχώρηση ενός χώρου στις παρακείμενες αποθήκες του Δήμου για να βάζουμε τα εργαλεία μας (του είπα ότι σε πρώτη φάση δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο, αλλά μελλοντικά είναι πιθανόν να μας χρειαστεί).

3) Την δυνατότητα να μας παραχωρήσουν το υδροφόρο φορτηγό του Δήμου για να ποτίσουμε τα δέντρα το καλοκαίρι.

4) Την επίσημη καταγραφή μας ως εθελοντές και την παροχή ειδικού γιλέκου με σχετικό τίτλο, ώστε το καλοκαίρι, και ειδικά την επικίνδυνη περίοδο (Αύγουστος με μελτέμια) να μπορούμε να απομακρύνουμε επικίνδυνους επισκέπτες (π.χ. κάποιους μηχανόβιους που έρχονται και κάνουν κρος, ή κάποιους ασυνείδητους που ανάβουν φωτιά για να ψήσουν κ.λπ.). Την 5η Ιουνίου (Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) ο Δήμος Γαλατσίου θα στήσει περίπτερο στην συμβολή των δρόμων Βεϊκου και Γαλατσίου και θα καταγράφει εθελοντές.

5) Ο αντιδήμαρχος μου είπε ότι όποτε θέλουμε (από Οκτώβριο βέβαια διότι η εποχή τώρα δεν ενδείκνυται) και με ένα τηλεφώνημα (μου έδωσε και το κινητό του) μπορούμε να προμηθευόμαστε (δωρεάν εννοείται) δέντρα ή θάμνους για να φυτέψουμε στον απέραντο αυτόν χώρο. Αυτό νομίζω είναι πολύ καλό, και από Οκτώβριο θα το κάνουμε σίγουρα.


Επίσης, λόγω του ότι οι εκδρομείς που έρχονται εκεί κάθε Κυριακή αφήνουν πολλά σκουπίδια, την επόμενη Κυριακή θα έρθει η Αστυνομία Γαλατσίου για να προβεί σε αυστηρές συστάσεις ώστε να μην ρυπαίνεται ο χώρος και να μην ανάβουν εκεί οι εκδρομείς φωτιά, διότι πλέον με τα ξερά χόρτα είναι επικίνδυνο.


Αυτά τα νέα μας. Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα σας περιμένουμε! Υπάρχουν πολλές δουλειές, ελαφριές ή βαριές, όρεξη να υπάρχει μόνο.

8 σχόλια:

Christophorus είπε...

Φίλε ντοκ, αγόρασα χλοοκοπτικό. Ατυχώς, θα λείψω από την Αθήνα, οπότε
δε βλέπω να μπορώ να συμμετέχω άμεσα.
Θα είμαστε σε επικοινωνία, όμως, ακόμα κι αν δεν μπορέσω ούτε αυτό ούτε το άλλο Σάββατο, θα έρθω άλλη μερα.

doctor είπε...

Χριστόφορε, θα αγοράσω κι εγώ ένα και ...θα τα "βάλουμε" στην παραλιακή!!!

Εύχομαι να τα πούμε συντόμως!

doctor

glam είπε...

Θα προσπαθήσω να παραστώ!! αν και έχω γάμο,και ένα κάρο δουλείες γαμότο!!

( ξέρει κανείς πως αφαιρούμε ιό απο τα windows;;; ΔΕΝ έχω τον κωδικό εγκατάστασης για να κάνω διαγραφή....αχ ρε γάτε,που είσαι!)

doctor είπε...

Καλησπέρα.
Τα πήγαμε μια χαρά και σήμερα.
Ο Γιώργης-glam πηγαινοερχόταν με το μηχανάκι κουβαλώντας νερό με το μπιτόνι (όπως ο Σπύρος Λούης πριν πολύ πολύ καιρό) και πότιζε τα μικρά μας δέντρα, τις λεβάντες, τα δεντρολίβανα κ.λπ.
Ο Μίλτος έβαζε κισσούς και έσπειρε διάφορα αρωματικά και ο γράφων ως σχιζοφρενής ξεχορτάριαζε με το τσαπί.
Προχωρήσαμε αρκετά και γνωρίσαμε και δύο νέα μέλη, τον Σωτήρη και την Δέσποινα.

Συνεχίζουμε!

doctor

doctor είπε...

Βρήκα κάτι καλό και πολύ καλής μάρκας:

http://www.husqvarna.gr/node1556.aspx?pid=619

Χριστόφορε παιδί μου εσύ τι χορτοκοπτικό πήρες δεν μας είπες!

doc

ΦΑΝΤΙ είπε...

Ααχχ, κρίμα που δεν τα κατάφερα χθες ... πολύ καλά τα νέα Doc απο τον Δήμο!! Η υπομονή/επιμονή σου αρχίζει να αποδίδει!

Άντε στις 5/06 να γραφτούν και άλλοι για το "Save Galatsi" !!

Tο άλλο Σάββατο και πάλι στις 18:00? Προτείνω να αγοράσει ο Δήμος το χορτοκοπτικό καθώς και μερικές ακόμη τσουγκράνες/τσάπες μια και όπως όλα δείχνουν θα αυξηθεί η συμμετοχή. Δώστε του specs για τα εργαλεία :) Αφού βάζουν οι εθελοντές την εργασία ας βάλει τουλάχιστον τα εργαλεία ο Δήμος ...

doctor είπε...

Δημήτρη (Mirage) θα πάω και σήμερα το απόγευμα (γύρω στις 6-6:30) διότι πρέπει να ...χάσω λίγα κιλά!

Τι Bodyline και μλκίες....

doctor

Unknown είπε...

Καταρχην πολλα συγχαρητηρια για την προσπαθεια που κανετε για να βελτιωσετε φυτικα το αλσος Βεικου(αν καταλαβα καλα)!
Ειμαι ο Θανασης, γεωπονος και μελος του οικολογιου.gr και θα ηθελα να σας βοηθησω και συμβουλευτικα με τις γνωσεις μου και πρακτικα σε θεματα φυτευσης και πραγματοποιησης καλλιεργητικων εργασιων.
Πιο συγκεκριμενα, για το θεμα απομακρυνση ξερων χορτων, θα ηθελα να σας πω τα εξης:
Η συνηθισμενη και παγια τακτικη των δημων αλλα και ιδιωτων ειναι να συλλεγονται και να καιγονται ή να μεταφερονται σε καποια χωματερη οπου και θαβονται.Αυτο ειναι μεγα λαθος διοτι ετσι απομακρυνεται πολυτιμη οργανικη ουσια που ειναι απαραιτητη για την αναπτυξη των φυτων αλλα και αλλους λογους που δεν ειναι σκοπιμο να αναπτυχθουν στο παρον σχολιο.
Γι'αυτο σας προτεινω να πραξετε τα εξης:Τα ξερα χορτα που θα μαζευετε θα τα θαβετε επιτοπου και γυρω απο τα δενδρυλλια(πχ πευκα) που εχετε φυτεψει.Πως γινεται αυτο?Ευκολα αρκει να κανετε 1 κυκλικο αυλακι(οχι απαραιτητα συνεχομενο) βαθους γυρω στα 10-15εκ , περιμετρικα των φυτεμενων δενδρων, να τα θαψετε εκει συμπιεζοντας τα οσο μπορειτε και μετα μετα να τα σκεπασετε με το χωμα που βγαλατε.

Περισσοτερες λεπτομερειες για αυτη την διαδικασια (και για αλλες πολλες), καθως και για βοηθεια που δεν θα ειχα προβλημα να προσφερω, σε προσωπικη επικοινωνια μεταξυ μας.Ειμαι στη διαθεση σας!