Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΔΑ-ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ 7-2-2010



ΑΝΑΔΑ-ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ

Ξεκινάμε μαζί νʼ αλλάξουμε το περιβάλλον μας
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, ώρα 10:00 π.μ.
Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ), που απαρτίζεται από τους Δήμους Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας, Φιλοθέης και Ψυχικού -καλεί εθελοντές φορείς και πολίτες να σπεύσουν να στηρίξουν την πρώτη οικολογική πρωτοβουλία του.
Ειδικά συνεργεία του ΣΠΑΤ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Ιωνίας, θα περιμένουν τους εθελοντές, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στον χώρο στάθμευσης του Αθλητικού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (έναντι Ομορφοκκλησιάς), προκειμένου να τους οδηγήσουν στον τόπο της αναδάσωσης.
Η πρώτη αυτή δράση αναδάσωσης των Τουρκοβουνίων αποτελεί το ξεκίνημα σειράς κοινών δράσεων που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος, με στόχο την ανάδειξη μιας ενιαίας έκτασης, η οποία θα λειτουργεί ως πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής για τους δημότες των τεσσάρων Δήμων, αλλά και για όλους τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.
ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

http://www.facebook.com/#/event.php?eid=305431682844&ref=nf


Ελπίζω να μη φέρουν μόνο πεύκα διότι όλοι οι δημόσιοι φορείς έχουν μια ακατανόητη εμμονή με το πεύκο, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Υπάρχουν πολύ πιο κατάλληλα δέντρα όπως χαρουπιές, συκιές, ελιές, βελανιδιές κ.λπ.:
http://dasamarisos.blogspot.com/2010/01/blog-post_20.html

Εδώ δείτε μια πολύ καλή και ουσιαστική πρωτοβουλία: http://dasamarisos.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html

27 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Στα μπλογκς θα μπω αύριο.

Δημήτρη σε παρακαλώ όταν ξαναπάς να με ενημερώσεις.

Ευχαριστώ.

glam είπε...

Δημήτρη, τα παιδιά αυτά φαίνετε να ξέρουν τι κάνουν....

Όσο για την Κυριακή, ελπίζω ο σύνδεσμος να έχει κάποιους ειδικούς και να μην γίνει ότι και με τις αναδασώσεις τύπου "ΣΚΑΙ".....αν και δεν είμαι αισιόδοξος γενικώς!

Θα τα πούμε την Κυριακή.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Μιας και είμαι άσχετος: οι αναδασώσεις του Σκαϊ είναι κακές;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΜΑΝΙΩΤΗΣ εγινε την κυριακη 7 φεβρουαριουη πρωτη αναδασωση των τουρκοβουνίων και παρα την βροχη , ειχαμε παρα πολυ κοσμο. χρειαζοταν ισως καλυτερη οργανωση , αλλα σημασια εχει οτι εγιναν τα πρωτα βηματα. τα τουρκοβουνια πρεπει να πρασινισουν και θα πρασινισουν. θα σας ενημερωσω για την επομενη δενδροφυτευση , που θα γινει στην π...εριοχη του Γαλατσιου. ευχαριστω για την συμμετοχη !!!!!!Περισσότερα

Ανώνυμος είπε...

http://www.facebook.com/#!/kolmaniotis?ref=nf

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Για κάποιο λόγο που αγνοώ τα 2 τελευταίa σχόλια το Gmail τα έβαλε στον φάκελο με τα spams. Μου έχει τύχει και με άλλα σχόλια από τον blogger.

doctor είπε...

Δυστυχώς δεν κατάφερα να παραβρεθώ, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι είχε κόσμο και όλα πήγαν καλά. Και μετά άρχισε μια απίστευτη βροχή που εδώ και ώρες συνεχίζεται.
Από τις φωτογραφίες που είδα, κατάλαβα ότι η αναδάσωση έγινε δίπλα στο ολυμπιακό γυμναστήριο (πρώην γήπεδο μπάσκετ της ΑΕΚ), στην πλευρά της Νέας Ιωνίας.
Πολλά πεύκα είδα, πολλά χόρτα φυτρώνουν εκεί και ξεραίνονται το καλοκαίρι και εύχομαι να είναι πάντα κάποιος εκεί να περιποιείται αυτά τα δέντρα διότι δεν αρκεί να φυτευθούν τα δέντρα αλλά κάποιος πρέπει να τα περιποιείται και να τα προστατεύει.

doctor είπε...

Γιώργο, τα παιδιά αυτά είναι γνώστες και κάνουν ουσιαστική δουλειά. Έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα των ενεργειών τους και αξίζει να διαβάσει κανείς όλο το blog τους!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δημήτρη, όλα αυτά είναι πολύ ευχάριστα και μακάρι να συντηρούν τα φυτά, αλλιώς άδικα ο κόπος και τα χρήματα (προφανώς)

glam είπε...

Γιάννη: Σχετικά με τις αναδασώσεις τύπου "ΣΚΑΙ"....
Η εντύπωση που σου δημιουργείται είναι ότι πρόκειται περισσότερο για "διαφήμιση" παρά για ουσία...

Άσχετα από τις καλές προθέσεις, σε πολλούς εκ των διοργανωτών, που δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω....

1) Η φύτευση γίνεται χωρίς την στοιχειώδη ενημέρωση και οργάνωση των συμμετεχόντων...(πχ ο Δημήτρης είδε ανθρώπους να φυτεύουν δενδράκια μαζί με το ναύλον σακουλάκι....)
2) Απόρροια του πρώτου: Οι αποστάσεις μεταξύ των νεοφυτευθέντων είναι 1 έως 2 μέτρα, συχνά και μικρότερες.
Άν αναλογιστείς ότι ένα ώριμο δένδρο "θέλει" 3-5 μέτρα ελεύθερο χώρο περιμετρικά του κορμού του για να αναπτυχθεί κανονικά, αντιλαμβάνεσαι τι θα γίνει όταν μεγαλώσουν......

3)Και σημαντικότερο, σε εδάφη όπως αυτά της Αττικής, μετά το φύτεμα είναι εντελώς απαραίτητο, και για διάστημα 2-3 χρόνων, να ποτίζονται τακτικά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να επιβιώσουν, διαφορετικά αρκούν 15 μέρες υψηλών θερμοκρασιών για να ξεραθούν όλα...

Κάτι που ο "ΣΚΑΙ" δεν μερίμνησε....

Θα ήταν προτιμότερο να φύτευε λιγότερα υποστηρίζοντας τα καλύτερα παρά να διατείνεται για τα χιλιάδες δένδρα που φύτεψε...και τα περισσότερα έχουν πια ξεραθεί.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δεν έχω εμπειρία από τις αναδασώσεις του Σκαϊ αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι είναι περισσότερο κόλπο makreting παρά ουσίας. Σίγουρα άνθρωποι σαν τον Δημήτρη που κάνουν τέτοιες πράξεις οικειοθελώς αξιζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια από την κοινονία.

doctor είπε...

Θα διαφωνήσω λίγο για τον Σκάι. Αδιαφορώντας για τα κίνητρά του, θεωρώ ότι αυτό που κάνει είναι πολύ σημαντικό, με τα όσα λάθη κι αν έχει.
Είναι ελπιδοφόρο να γίνονται τέτοιες κινήσεις και ο Σκάι σε θέματα περιβάλλοντος έχει κάνει πολλές δράσεις που αξίζουν συγχαρητηρίων.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σκάι διοργάνωσε πολλές εκστρατείες ποτίσματος όλο το καλοκαίρι και πάλεψε για τα δέντρα που έσπειρε το χειμώνα.
Σίγουρα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Δασαμάρι S.O.S. είπε...

Αγαπητοι φιλοι, θα θελαμε να επικοινωνησουμε μαζι σας για να συμμετεχουμε απο κοινου σε δρασεις αναδασωσης στις περιοχες μας. Το email μας ειναι dasamari.sos@gmail.com

Γιωργος απο Δασαμαρι S.O.S.

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

@Δασαμάρι S.O.S.
Από περιέργεια, τι οργάνωση είσαστε;

Δασαμάρι S.O.S. είπε...

@ΙωάννηςΚ
Μασονικοεβραϊκοσατανιστικη :)))

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

:)

glam είπε...

Τι χορτάρι έχει φυτρώσει πάλι φέτος;
Απίστευτο, τα έχει πνίξει όλα....!

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Εϊναι και λογικό και θετικό αυτό :)

doctor είπε...

Δασαμάρι, θα τα πούμε, μόλις βρεθεί ελεύθερος χρόνος, τι είναι αυτό το πράγμα πια, δουλειά και σπίτι, σπίτι και δουλειά θα τα φτύσω όλα και θα φύγω μακριά που έλεγε ο Σιδηρόπουλος.

Πολύ χορτάρι γκλαμ, πολύ και πάω κι εγώ με το τσαπί και παλεύω με τα κύματα!

Λοιπόν, το μεγάλο Σάββατο πρέπει να ποτίσουμε διότι έχει να βρέξει τρεις εβδομάδες και ανησυχώ. Θέλει ένα ποτισματάκι, έτσι για να πάρουν τα πάνω τους.

Το κακό είναι ότι ο Δήμος έκλεισε τη βρύση (την ανοίγει το καλοκαίρι) και έτσι πρέπει να πηγαίνουμε στη βρύση κοντά στην καφετέρια του άλσους...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δημήτρη, αν θέλεις έρχομαι να βοηθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ντοκιμαντέρ για τα κινήματα πόλης και τις καταλήψεις χώρων στην Αθήνα.
http://tvxs.gr/webtv/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AD%CF%81/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Προσπάθησα να μπω στο προφίλ του glam και δεν μου είπε ότι δεν υπάρχει, έσβησε το μπλογκ του;

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ 25 και 26 ΙΟΥΝΙΟΥ!
http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=24061

doctor είπε...

Ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά και με αμείωτη ένταση.
Ο Δήμος και φέτος καθάρισε όλη την περιοχή κόβοντας τα ξερά χόρτα με χορτοκοπτικά.
Ποτίζω κάθε Σαββατοκύριακο τα δεντράκια και ευτυχώς ο Ιούνιος πέρασε με 3 πολύ καλές βροχές. Τα πάντα είναι ποτισμένα και έτσι αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθώ με τον καθαρισμό της περιοχής από τα σκουπίδια των γύφτων που κατασκήνωσαν εκεί για 2-3 μέρες και φεύγοντας άφησαν πίσω τους πολλά σκουπίδια.
Το κακό είναι ότι ο Δήμος έκλεισε τις τρύπες στα σύρματα της περίφραξης και έτσι κάνω μία παράκαμψη με το καρότσι και τα μπιτόνια (έμεινε μια τρύπα γύρω στα 70 μέτρα πιο πάνω).
Τι να κάνουμε,κάθε δυσκολία αντιμετωπίζεται, κάθε αντιξοότητα νικιέται αρκεί να υπάρχει θέληση.
Δυστυχώς δύο κισσοί που έβαλε ο Μίλτος ξεράθηκαν κατά την εβδομάδα του καύσωνα παρ'ότι τους είχα ποτίσει κανονικά. Μου έκανε εντύπωση όμως γιατί είναι ανθεκτικά φυτά. Ίσως να μην είχαν πιάσει καλά οι ρίζες τους μα και πάλι κάθε εβδομάδα εγώ τους πότιζα, τι να πω...

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Δημήτρη, αν πας αύριο και χρειάζεσαι χέρια πες μου.

Ανώνυμος είπε...

http://stekiantikry.wordpress.com/

mipos na erxosastan se epafi kai me autin tin omada??? Pistevo oti aksizei ton kopo...

Leonidas

Elina Samara είπε...

hejsan doktorn dimitri! det var längesen, allt bra vännen min?

tyvärr jag är tillbaka till aten nu och det känns så jävla konstigt! väldigt bra med sidan om galatsi, jag skulle vilja hjälpa med trädgårdsarbete när den behövs!

kramar!
elina