Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Δεντροφύτευση στο Γαλάτσι

Ένα νέο χώρο πρασίνου θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Δήμο Γαλατσίου στα Τουρκοβούνια. (Σημείο συνάντησης 1) (Σημείο συνάντησης 2).
Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου ο ΣΚΑΪ προγραμματίζει δεντροφύτευση στην περιοχή που αρκετές φορές έχει μπει στο μάτι των καταπατητών.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αναδάσωση των ορεινών όγκων του λεκανοπεδίου ειδικά μετά τις πυρκαγιές σε Πεντέλη και Υμηττό
Η δεντροφύτευση θα γίνει σε ένα χώρο 300 στρεμμάτων και θα φυτευθούν 10.000 δέντρα.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=99278

Θερμά συγχαρητήρια στον Σκάι και στον Δήμο Γαλατσίου.
Φυσικά θα είμαστε ΕΚΕΙ!

doctor

10 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Εννοείται ότι θα είμαστε εκεί φίλτατε!
Καλησπέρα.

glam είπε...

Παιδιά τι έγινε ;
Έχασα επεισόδια!
Περιμένουμε ενημέρωση...

doctor είπε...

kitsos θα τα πούμε πάνω.

Γιώργο, μπες στο λινκ του Σκάι και θα δεις.

doc

Ανώνυμος είπε...

Anamenoume kai emeis pou eimaste se kapia apostasi enimerosi apo esas, kai oxi mono apo ton SKAI. Kali epitixia paidia!
Leonidas

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΝΤΡΟΦΥΕΥΣΕΙΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ (ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΝΑ ΤΟΥΣ "ΑΓΓΑΡΕΨΕΙΣ" ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ?ΛΕΩ ΤΩΡΑ...ΜΙΛΤΟΣ

ΦΑΝΤΙ είπε...

Όμορφο πανηγύρι! Πολύς κόσμος με τσάπες και φτυάρια! Πολύς νεαρόκοσμος, πρόσκοποι, οικογένειες με τα μικρά τους παιδιά. Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στον ΣΚΑΙ. 5-6 τέτοια "ντου" να κάνει ακόμη και θα αλλάξει πραγματικά όψη το άλσος. DOC σε έψαξα στο κινητό για παρέα περισσότερο - δυστυχώς δεν μπόρεσα να βοηθήσω - έχω κόψει το δάκτυλο του χεριού. Απόλαυσα πάντως ένα καταπληκτικό θέαμα.

Το "δικό" μας κομμάτι δείχνει πολύ υγιές, τα δένδρα έχουν μεγαλώσει, πρέπει να ανεβάσεις φωτογραφίες η σύγκριση με περυσινές φωτογραφίες μιλάει απο μόνη της! (παρένθεση: τα δένδρα ήταν ήσυχα σήμερα, δεν βρήκα και πολλά σκουπίδια...)

glam είπε...

Doc: Πήγα μετά την συνάντηση να ποτίσω τον γνωστό.... και στην ρίζα του, δεν θα το πιστέψεις, είχαν φυτέψει ένα πευκάκι!!!
Φυσικά το μέλι είχε κάνει φτερά!
Τυχερός !!!
Θα αντικατασταθεί σε πρώτη ευκαιρία, όχι πάλι στην ίδια θέση, φυσικά, μπορεί να νομίσει ότι το παράγει ο πλάτανος και να ξαναπάει:))

doctor είπε...

ΘΡΙΑΜΒΟΣ!

Νομίζω ότι ζω ένα όνειρο:

α) Την Κυριακή η συμμετοχή του κόσμου ήταν κάτι το συγκλονιστικό, κάτι το ανεπανάληπτο. Θερμά συγχαρητήρια στον ΣΚΑΪ που επικοινώνησε απίστευτα την όλη εκδήλωση όλες αυτές τις ημέρες και αποδεικνύει καθημερινά με τα ρεπορτάζ και τις εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση ότι είναι μακράν ο πιο οικολογικός σταθμός, αγγίζοντας τα όρια μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης για το περιβάλλον.
Μπράβο και στον Δήμο Γαλατσίου και ειδικά στον αντιδήμαρχο πρασίνου, τον Κώστα τον Ζώμπο, με τον οποίο συνομίλησα μετά την λήξη της δεντροφύτευσης.

β) Το καλύτερο; Μία μόλις ημέρα μετά την δεντροφύτευση έριξε μια απίστευτη βροχή, διάρκειας σχεδόν τριών ωρών, με μέτρια έως δυνατή ένταση. Αυτό ήταν ό,τι έπρεπε, και με τόση θετική ενέργεια, ε, θα έβρεχε!
Ο αντιδήμαρχος χαριτολογώντας μου είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να βρέξει την Δευτέρα! Μου θύμισε την απόφαση της ολομέλειας του ΣΕΚΕ (μετά έγινε ΚΚΕ) που το 1920 αποφάσισε ομόφωνα ότι ... δεν υπάρχει Θεός!

γ) Από τον Δήμο Γαλατσίου μπορούμε να έχουμε όποτε θέλουμε όσα δέντρα θέλουμε για να σπείρουμε. Στα μέσα του Δεκέμβρη να ετοιμάζεστε, μιας και θα έχουμε και ενισχύσεις από Στοκχόλμη!

doc

doctor είπε...

Έχω πάρει μερικές φωτογραφίες αλλά δεν έχω χρόνο να τις ανεβάσω.

Δημήτρη (μιράζ) εκεί ήσουνα και δεν σε είδαμε; Εγώ με τον Γιώργο (γκλαμ) ήμασταν προς τα εκεί, δεν μας είδες;;;;
Είχα μαζί μου και την κόρη μου και τον πεθερό μου οι οποίοι βεβαίως βοήθησαν αρκετά.

Γιώργο (γκλαμ) ποιος κερατάς βρήκε το μέλι ρε στην ρίζα του πλατάνου;;;;;

Το πεύκο που το φύτεψαν; Θα πάω αύριο να δω.

Τα δεντράκια μας τα περιποιήθηκα, αφού έσκαψα περιμετρικά λακούβες για να μαζεύεται νερό. Μέσα στην εβδομάδα θα ξαναπάω (μιας και έχω άδεια αυτή την εβδομάδα).

doctor

ΦΑΝΤΙ είπε...

Ήμουν εκεί στις 11:30 σε κάλεσα στο κινητό αλλά έβγαλε σήμα "μη διαθέσιμο"