Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2007

Η αρχή






Σήμερα έγινε η αρχή.
Θα το παραλλήλιζα ως το πρώτο μάθημα σε μια ξένη γλώσσα: ο εθελοντισμός στην πράξη.
Όπως όταν ξεκινάς μια ξένη γλώσσα δεν περιμένεις από το πρώτο μάθημα να ξέρεις τα πάντα έτσι και σήμερα εμείς μάθαμε το "α" και απλές φράσεις.

Μια εύθυμη ομάδα, σαν να γνωριζόμαστε χρόνια, χαλαρά, μέσα στο λιοπύρι προσπαθήσαμε, γρατσουνιστήκαμε, γδαρθήκαμε, γεμίσαμε χόρτα στα μαλλιά, τα χέρια μας σκληρύνανε από την χρήση των εργαλείων, ήπιαμε σχεδόν ένα canadair νερό (γεια σου reactor69!), τα είπαμε, συζητήσαμε και συμφωνήσαμε όλοι ότι για πρώτη φορά τα πήγαμε περίφημα.

Βέβαια δεν κάναμε ούτε το 10% από αυτό που νόμιζα ότι θα κάναμε (βλ.την φωτογραφία του πρώτου ποστ με την περιοχή που έχει επισημανθεί) αλλά η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.Αρκεί να υπάρχει όρεξη, θέληση, αγάπη για το περιβάλλον.

Δεν θα ήθελα να αναφέρω ποιος ήρθε και ποιος όχι, αλλά ήμασταν αρκετοί, όπως ακριβώς θέλαμε για πρώτη φορά.
Χαίρομαι διότι γνώρισα πολύ αξιόλογους ανθρώπους, ευαίσθητους και υποψιασμένους.


Όλη αυτή η προσπάθεια, όλη αυτή η κούραση αφιερώνεται στην μνήμη των 63 συνανθρώπων μας που χάθηκαν στις φωτιές της Πελοποννήσου και της Ευβοίας.
Σκέφτομαι μάλιστα να ονομάσω τους εθελοντές του διαδικτύου ως "Ομάδα 63".

Θα ήθελα να γράψω κι άλλα, αλλά τα δάχτυλά μου δεν συνεργάζονται, λόγω κούρασης.
Νομίζω ότι θα είμαστε πιασμένοι για αρκετές ημέρες.

Θα πω μόνο αυτό: χορτοκοπτικό και μάλιστα επειγόντως!!!

doctor

34 σχόλια:

doctor είπε...

Μάλλον "φάγαμε" τον τελευταίο καύσωνα της χρονιάς.

Να και μια παρήγορη είδηση:

Βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού σταδιακά από το βράδυ του Σαββάτου

Το σκηνικό αναμένεται να διατηρηθεί φθινοπωρινό έως το τέλος της εβδομάδας


Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια της χώρας, την ενίσχυση των ανέμων και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή. Το σκηνικό αναμένεται να διατηρηθεί φθινοπωρινό έως το τέλος της εβδομάδας.

Το Σάββατο από τα βόρεια αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τοπικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στην Εύβοια θα είναι ισχυρές. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ξεσπάσουν και μπουρίνια, καθώς προς το βράδυ προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Oι μετεωρολόγοι ωστόσο δεν προβλέπουν βροχές στις περιοχές της Πελοποννήσου οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Την Κυριακή πάντως, λόγω του ψυχρού μετώπου που θα διέλθει από τη χώρα, προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10 βαθμούς, ενώ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να βρέξει τοπικά για λίγο.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, με σποραδικές και μικρής διάρκειας βροχές ή καταιγίδες. Oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη περισσότερο και δεν θα ξεπεράσει σε καμία περιοχή τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: in.gr

doctor

Υ.Γ. Μακάρι να βρέξει ώστε να ποτιστούν τα δέντρα αλλά και να υγρανθούν τα ξερόχορτα ώστε να μην είναι εύφλεκτα.

s_pablo είπε...

Καλή αρχή. Πόσοι μαζευτήκατε τελικά? Θα το επαναλάβετε?

Αλλά ρε συ δόκτωρ προς θεού όχι ομάδα 63. Σκέψου το λίγο και θα καταλάβεις γιατί όχι.

Pan είπε...

Στην υγειά μας και καλή συνέχεια!

ΦΑΝΤΙ είπε...

Πράγματι έγινε μια πολύ καλή αρχή, είχαμε απ' όλα. Πολλά "παιδιά της πόλης" που γνωρίσαμε απο κοντά τα φρύγανα και τους θάμνους (με τη 2η-3η φορά θα μάθουμε και να τα ξεχωρίζουμε ...), θαραλλέες κοπέλλες που δεν δίστασαν να πιάσουν τις τσάπες (!), ασταμάτητα αγόρια στο ξεχορτάριασμα και έναν μελισοκόμμο με πολύ καλές γνώσεις και τεχνικές. Όλοι συμμετείχαν, όλοι προσπάθησαν, όλοι (απ΄όσο μπόρεσα να καταλάβω) το ευχαριστήθηκαν.

Όπως μας περιέγραψε ήδη ο Δόκτωρ δεν ήταν "εκδρομή στο άλσος" αλλά τα "αγαθά κόποις κτώνται" ...

Αγαπητέ Δημήτρη είναι τόσο ελαχιστότατη η προσφορά μας στο Περιβάλλον που δεν τολμώ να αφιερώσω το παραμικρό ούτε στο τελευταίο φρύγανο που κάηκε στην Ελλάδα φέτος ... πόσο μάλλον να θεωρήσω πως όλοι οι bloggers ξαφνικά αλλάξαμε τις κακές μας συνήθειες. Ας είμαστε πιο μετριόφρονες, δεν είμαστε παρά στο "α" όπως πολύ σωστά επισήμανες.

houlia είπε...

Αν ήταν σημαντική αυτή η προσπάθεια ήταν όχι γιατί καταφέραμε «ούτε το 10%» όσων υπολογίζαμε;). Αλλά γιατί ήταν σιωπηλή! Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς χαβαλέ, χωρίς φιλοφρονήσεις, χωρίς διαμαρτυρίες, χωρίς «υποδείξεις» και παρατηρήσεις ο καθένας, κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του, δούλεψε σιωπηλά και υπομονετικά μέσα στην πρωινή ζέστη.

Ήμασταν λίγοι εν πρώτης (και σκόπιμα κατά την καίρια πρόταση του mirage) για να μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε το τοπίο και τις ανάγκες της συγκεκριμένης εργασίας. Έτσι στη πράξη διαπιστώσαμε ότι πράγματι η χρήση του χορτοκοπτικού είναι απαραίτητη. Αυτή τη φορά κι επειδή θα δουλεύαμε πολωτικά μόνο λίγες ώρες, αποφασίσαμε τελικά να μη το φέρουμε και να δοκιμάσουμε και τις εναλλακτικές εκδοχές (ως survivors;), μια γνώση που σίγουρα θα μας χρειαστεί και στις μελλοντικές προσπάθειες: ότι καλό είναι κανείς να είναι προετοιμασμένος και για πιο αντίξοες συνθήκες, να είναι επινοητικός και να αξιοποιεί τη λογική και τις ιδίες δυνάμεις. Και νομίζω ότι παρά την αναπόφευκτη κούραση, γυρίσαμε με τη βεβαιότητα ότι αυτή η «σταγόνα εν τω ωκεανό» μπορεί να είναι και η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Οι επαναστάσεις δε γίνονται μόνο σε επίπεδο κοινωνικό αλλά και συνείδησης. Αγαπάμε αυτόν το τρελό και απροσδόκητο τόπο. Τον αγαπάμε και μέσα απ τις στάχτες του και κυρίως μέσα απ αυτές. Που μας μαθαίνουν να είμαστε λιγότερο αλαζόνες, λιγότερο ονειροπόλοι, λιγότερο εγωιστές. Κι αν συνεχίσουμε να κινούμαστε σ’αυτήν την πορεία τότε αυτή η θεομηνία θα έχει γίνει μια μικρή ευλογία. Αν έχει γίνει αφορμή για να συγκινηθεί έστω κι ένας νωχελικός, αδιάφορος, ατομιστής νεοέλληνας, τότε θα έχει πέσει ο πρώτος σπόρος της αναδάσωσης συνειδήσεων. Γι αυτό δουλέψαμε σήμερα!

Αν συμφωνεί και ο doc… σας περιμένουμε και σας χρειαζόμαστε όλους την επόμενη φορά. Για όσο μπορεί ο καθένας. Σας θέλουμε στο άλσος – όχι στο Σύνταγμα. Δε θέλουμε τριών λεπτών σιγή, αλλά ενός έστω λεπτού μαζί. Έχουμε ανάγκη ο ένας το χέρι του άλλου αυτήν την «ανθρώπινη αλυσίδα» που έχει στηθεί στο διαδίκτυο και έχει την ίδια κοινή βαθύτερη αγωνία και ελπίδα.

Ευχαριστούμε doctor.

glam είπε...

Γεια και από μένα .
Μετά το μπάνιο , νοιώθω σαν να μην δούλεψα καθόλου, διαβάστε για τα καλά της ψυχρολουσίας στο blog μου, θα νοιώσετε πολύ καλύτερα!
Εκτός από κάτι αγκαθάκια εδώ και κει.
Ήταν όμορφη και ζεστή! συνεργασία, να επαναληφθεί, μετά χορτοκοπτικού βεβαίως.
Μάλλον μελισσοτρόφο θα με έλεγα !!!!

Giannis123 είπε...

Μπράβο παιδιά.
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Την άλλη φορά θα είστε περισσότεροι και θα ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε.

Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Γιατρέ και Μirage, δεν ξέρω αν μάθαμε το "α", το "Αχ" πάντως το εμπεδώσαμε!!

Γύρισα, ήπια νερό, έκανα μπάνιο, ένα τσιγάρο και, μιας και, εκτός από εμένα ήταν ψόφια και η σύνδεση, ξεράθηκα στον ύπνο μέχρι τώρα!

Χάρηκα που σας γνώρισα ΟΛΟΥΣ!
Παραδόξως δεν ξύπνησα πιασμένος, ελπίζω να το πω και αύριο.

Μετά χορτοκοπτικού και τσίπουρου βεβαίως, βεβαιώς!

Ανώνυμος είπε...

Houlia,

Εκτός από ΟΛΑ ΟΣΑ έκανες επιτόπου -παιδιά μιλάμε για Duracell που έφαγε το ουράνιο για πρωινό-, περιέγραψες ΑΨΟΓΑ και τον σημερινό μας άθλο!

Μικρός σε ρεαλιστικά πλαίσια, και όμως τόσο σημαντικός.

S Pablo,

Βάσει των όσων έγραψε η Ηοulia, πάνω από αρκετοί!

Τον απινιδωτή εγώ κόντεψα να τον χρειαστώ! Αν και είπαμε, την επόμενη φορά ο αγαπητός Glam θα μας φέρει τσίπουρο να κουρέψουμε και τα βράχια!!!


Υ.Γ: Γιατρέ δεν μου το βγάζεις από το μυαλό, ή κόκα είχες πάρει ή Xtacy... :)))))))))

s_pablo είπε...

Τελικά θα μείνω με την απορία? Ήρθε κανένας από το anadasosi?

Ανώνυμος είπε...

S Pablo,

Καλό!!!

Ανώνυμος είπε...

(Ομιλώ βάσει της λίστας των διαχειριστών)

doctor είπε...

Ο/Η s_pablo είπε...
Τελικά θα μείνω με την απορία? Ήρθε κανένας από το anadasosi?

1 Σεπτέμβριος 2007 10:15 μμ

*********

Αυτοί θέλουν να παίζουν τους τσολιάδες στο Σύνταγμα: ακίνητοι για τρία λεπτά, την ώρα που αυτό που χρειάζεται είναι δράση και πρωτοβουλίες.
Ειλικρινά νομίζω ότι αυτή η κίνηση (τρίλεπτη ακινησία) εκτός από αντιαποτελεσματική είναι γραφική.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα μεμονωμένο λάθος τακτικής.
Τα δάση δεν σώζονται από τα πληκτρολόγια...

doctor

doctor είπε...

Houlia, μην με ευχαριστείς για κάτι που κάναμε όλοι μαζί.

pan, η καλή συνέχεια θεωρείται δεδομένη.

Mirage, τα αγαθά "κόποις κτώνται". Αυτό που απομένει είναι να μεταμορφωθεί κανείς από παιδί της πόλης σε δασοκομμάντο!

Ο glam είπε...
Γεια και από μένα .
Μετά το μπάνιο , νοιώθω σαν να μην δούλεψα καθόλου...

-----

Ενδιαφέρον, ενδιαφέρον! Θα σε έχω υπόψιν μου για πιο δύσκολες αποστολές!

***

giannis123, μάζεψε και συ μερικά παιδιά στην Θεσσαλονίκη.
Χθες έμαθα για τα έκτροπα των Παοκτσήδων στην Ξάνθη.
Νέα παιδιά, με τόση ενέργεια να την χαραμίζουν με τόσο ηλίθιο τρόπο...

Ο Reactor69 είπε...

Υ.Γ: Γιατρέ δεν μου το βγάζεις από το μυαλό, ή κόκα είχες πάρει ή Xtacy... :)))))))))

1 Σεπτέμβριος 2007 7:12 μμ

-----

Χυμό πορτοκάλι και γάλα βιολογικό με μια φέτα βούτυρο με μέλι για πρωινό.
Ωχ, είπα το μυστικό μου.

KitsosMitsos είπε...

Πραγματικά συγκινητική η κίνηση όλων των παιδιών. Δυστυχώς - και ζητώ συγνώμη γι αυτό - δεν παραβρέθηκα στο μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας αυτής. Λόγω...βεβαρυμένης προηγούμενης βραδιάς, δεν ήταν δυνατό να είμαι στην ώρα μου. Ευτυχώς, την τιμή της οικογένειας την έσωσαν άλλα δύο μέλη. Τα ορατά αποτελέσματα, πάντως, της προσπάθειας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και για το μέλλον. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, στο λίγο χρόνο που βίωσα από κοντά, ήταν ο ενθουσιασμός, η διάθεση για προσφορά και η προσπάθεια όλων (εξαιρείται ο Ντούρασελ γιατρός και ο αεικίνητος μελισσοκόμος).
Ας είναι μόνο η αρχή.

doctor είπε...

Ο KitsosMitsos είπε...

"Πραγματικά συγκινητική η κίνηση όλων των παιδιών. Δυστυχώς - και ζητώ συγνώμη γι αυτό - δεν παραβρέθηκα στο μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας αυτής. Λόγω...βεβαρυμένης προηγούμενης βραδιάς"

------
Δεν έχει σημασία το ποσοστό ή ο χρόνος συμμετοχής αλλά η συμμετοχή.
--------

"Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, στο λίγο χρόνο που βίωσα από κοντά, ήταν ο ενθουσιασμός, η διάθεση για προσφορά και η προσπάθεια όλων (εξαιρείται ο Ντούρασελ γιατρός και ο αεικίνητος μελισσοκόμος).
Ας είναι μόνο η αρχή".

Είπαμε, είναι θέμα διατροφής.
Ο μελισσοκόμος (γεια σου Γιώργαρε) νομίζω ότι έφαγε μισό κιλό βασιλικό πολτό από το μελίσσι του και γι'αυτό ήταν σαν τον Κεντέρη στα φόρτε του!!!!!!!!!!!!!!

doctor

Aphrodite είπε...

Αβε Ομάδα Γαλατσίου!

Μπράβο και ξαναμπράβο για την έμπρακτη βοήθεια!

Εδώ, δεύτερη μέρα άλλης μικρής προσπάθειας, εκτός Αθηνών, με χοντρή ηλίαση (καπέλλο και αντηλιακό my ass) και από τη μία λέω "οκ, κάααατι έγινε", από την άλλη αισθάνομαι ότι κάναμε μια τρύπα στο νερό...

Καθαρίσαμε με πολύ ζόρι "περιβάλλοντα χώρο" σε μέρος που ως δια μαγείας εξαφανίζονται τα πεύκα κι άλλοτε εμφανίζονται ελιές κι άλλοτε σκουπίδια (μέχρι να εμφανιστούν κι εκεί ελιές κτλ), δίπλα σε μικρά σπίτια παραιτημένων ανθρώπων (ηλικιωμένοι, παιδιά στην Αθήνα, πού αλλού?!) με τον συνεχή κίνδυνο να καούν κι αυτοί και μετά να περάσει η φωτιά και στους υπόλοιπους (είχε ξαναγίνει στο παρελθόν)- you can see a pattern developing...

Δεν μπορούμε να μπούμε στη μέση όλων αυτών που λυμαίνονται την περιοχή, δεν μπορούμε να σπάσουμε το κεφάλι του Δημάρχου να κάνει κάτι (Αχαχαααα!), δε μπορούμε να δέσουμε πισθάγκωνα τα παιδιά τους να έρθουν να οργανωθούν (στο κάτω-κάτω, δικές τους περιουσίες είναι), το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθαρίσουμε από εύφλεκτα το χώρο.

Περιττό να σας πω το ότι όταν βλέπεις ρεματιά (ξεραμένη χρόνια) στα 10 μέτρα από σπίτι γεμάτη βλάστηση –νεά δενρύλλια, παλιά δέντρα, πουρνάρια, του κόσμου τα ξερόχορτα κτλ- με ανάμεσα οργανικά σκουπίδια, καρότσια, στρώματα, πεταμένα ρούχα, γκαζάκια, γυαλιά κι ένα κάρο αηδίες, λες μα πώς φτάσαμε ως εκεί? Δεν είναι όλο «κάποιοι άλλοι» που τα κάνουν αυτά, ούτε «κάποιοι άλλοι» μονίμως που δεν προσέχουν πέρα από το τοιχαλάκι της αυλής τους. Αλλά όταν καίγονται σπίτια και τραβάμε τα μαλλιά μας είναι τα «δικά μας» σπίτια ξαφνικά...

Τεσπα, η ιστορία δεν τελείωσε, όσοι είμασταν εκεί δουλέψαμε με πολλούς τρόπους. Το λυπηρό της υπόθεσης: άνθρωποι της περιοχής ήρθαν να μας «χαζέψουν» και όχι μόνο δεν έδωσαν χέρι βοήθειας, αλλά με τα αυτοκίνητά τους εμπόδιζαν και τις κινήσεις μας, συν γείτονες που είχαν εξοπλισμό και μπορούσαν να μας τον δανείσουν, αν όχι να συμμετέχουν, εποίησαν την πάπια. Φτάσαμε να... «εκμισθώσουμε» τους κλασικούς μετανάστες για να βοηθήσουν και να λειτουργήσουν εκσκαφείς κι ένα φορτηγό οικοδομικού συνεργείου.

Αυτά όλα τα κάνεις φυσικά με την καρδιά σου, αλλά ξέρεις ότι γυρίζοντας πίσω στην Αθήνα, κι ας πηγαινοέρχεσαι μέχρι να αποτελειώσεις τη δουλειά, μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουν ξαναγίνει τα ίδια, αν όχι χειρότερα...

Κι εκεί έρχεται το ερώτημα: ξέροντας τι γίνεται, συνεχίζεις?

(προσωπικά, άπαξ και δεσμεύομαι, ναι. Αυτή την ώρα είναι ακόμη εκεί άλλοι και αποτελειώνουν για σήμερα. Αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να κατηγορήσω και κάποιον που θα βαρεθεί κάποια στιγμή και θα σταματήσει...)

Αααυτάααα!

aggelos-x-aggelos είπε...

Γεια σας παίδες!

Ο πιο καθυστερημένος (λόγο ώρας, μην πάει αλλού το μυαλό σας) φίλος σας έχει μια ερώτηση και μία πρόταση.

Ερώτηση:
Έχει κανονιστεί ημερομηνία καινούριας συνάντησης;

Πρόταση:
Τι θα λέγατε για την Κυριακή των εκλογών; Για όσους δεν ψηφίζουν.

Δεν είναι καλύτερη διαμαρτυρία από το να κλειστείς μέσα στο παραβάν doctor;

:)

mtryfo είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους σας, που βρήκατε χρόνο και διάθεση να κάνετε τόσο σπουδαία πράγματα. Μακάρι να βρείτε και μιμητές...

Π είπε...

Ένα γειά και από εδώ σε όλες και όλους, ένα ευχαριστώ για τη διάχυτη ανθρώπινη και καλή διάθεση που νομίζω πως τη χαρήκαμε όλες και όλοι, και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στη houlia για το θαυμάσιο σχόλιο!

Stavros P (isisdoros) είπε...

Μπράβο παίδες. Και εδώ κάτω νέοι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους τη σωτηρία του Ταΰγετου. (Ότι απέμεινε).

Zaphod είπε...

Μπράβο ρε παιδιά !

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!
Την θερμότατη καλημέρα μου!

Pan είπε...

Όλα καλά με τον Δήμο γιατρέ;

Christophorus είπε...

Πολύ μου άρεσαν τα όσα διάβασα για την πρωτοβουλία σας. Κρίμα που δεν μπόρεσα να συμμετέχω.

Έχω εμπειρία τσάπας και τσουγκράνας, αν και ολίγον λαπάς, και δη σκουριασμένος. Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια και με χαρά θα έρθω κι εγώ.

Γιατί καλά τα μπλογκ και τα όσα γράφουμε όλοι, αλλά δεν αλλάζουν τίποτα... κι άλλωστε, τα λόγια είναι φτηνά...

Εύγε και πάλι, θα περιμένω την επόμενη συνάντηση.

blade runner είπε...

doc, ευχαριστώ για την πρωτοβουλία και για το κάλεσμα!

houlia, ωραίο σχόλιο και ουσιαστικό, όχι .. beating around the bush (κυριολεκτικά και μεταφορικά!)

Προς όλους όσοι ήρθαν το Σάββατο, χάρηκα πολύ που ήμουν εκεί, έστω και για λίγο. Το άσθμα μου σε συνδυασμό με τον καύσωνα δεν μου επέτρεψε δυστυχώς να είμαι όσο ενεργή θα ήθελα. Την επόμενη φορά, που ελπίζω να είναι και πιο ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες, θα είμαι πιο ετοιμοπόλεμη...

Γενικό σχόλιο: Η δράση είναι σημαντική γιατί εμπνέει. Ακόμη κι αν το αποτέλεσμα είναι πενιχρό, είναι μια αρχή. Και όλα κάπως έτσι ξεκινάνε τελικά...

Πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το είδος των σκουπιδιών που είδα πεταμένα στο άλσος. Καταλαβαίνει κανείς την παιδεία του Ελληνα. Από σαμπρέλες και μπουκάλια, μέχρι νεροχειροβομβίδες (παιχνίδι). Τι να πει κανείς...

Τέλος, ναι, θα συμφωνήσω, οπωσδήποτε χορτοκοπτικό την επόμενη φορά. Οσοι βρεθήκαμε εκεί, καταλαβαίνουμε το λόγο!

Καλή συνέχεια, και εις το επανειδείν.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Αναδάσωση Συνειδήσεων ... Τι είπες βρε Χούλια τώρα! Η πιο πετυχημένη φράση που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής!!

Reactor69 ελπίζω να μπορείς να πιάσεις κανένα ποντικάκι. Εμένα με "τσίμπαγαν" μέση και ώμοι το ΣΚ.

Agele και λοιποί, οι Οικολόγοι Πράσινοι οργανώνουν την Κυριακή 09/09/2007 πανελλαδικά κάτι αντίστοιχο και καλούν όσους μπορούν, να συμμετάσχουν σε καθαρίσματα και αναδασώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν τους ξέρω, δεν είμαι μέλος, απλά το αναφέρω γιατί μου έκανε θετική εντύπωση ... Να πω την αλήθεια ξύνομαι μάλιστα να γίνω μέλος τους. Πάντως φαντάζομαι πως η Κυριακή (ίσως μάλιστα το απόγευμα) να είναι προτιμότερη για αρκετούς απ΄ότι το Σάββατο μια και το τελευταίο αξιοποιείται συνήθως για οικιακές εργασίες.

Blade Runner φαντάσου να μην είχες και άσθμα ... κανένας δεν το αντιλήφθηκε! Τα σκουπίδια ... αχ τα σκουπίδια. Εκεί είχε μαζευτεί όλος ο "πολιτισμός" των τελευταίων ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ. Για τα σκουπίδια σας έχω μια μικρή έκπληξη, φωτογραφίες. Ξαναπέρασα χθες από το Άλσος και έβγαλα μερικές. Μόλις ο δήμος απομακρύνει τα άχυρα και τις σακούλες θα τις αναρτήσω.

Ανώνυμος είπε...

Mirage,

Ενα πιάσιμο το επόμενο πρωί ψηλά στην πλάτη και τσιμπιματάκια στην πάπια του αριστερού χεριού. Καλά τη βγάλαμε! Μόνο οι φουσκάλες στα χέρια επιμένουν.

Την επόμενη φορά, όποτε και αν είναι, καπαρώνω από τώρα το χορτοκοπτικό!!!

Pan,

O Γιατρός είναι Στοκχόλμη και όπως βλέπεις μας έστειλε λίγη δροσιά! Θα έρθει Παρασκευή αν θυμάμαι καλά.

Pan είπε...

Αγαπητέ reactor, οι σακούλες πρέπει επειγόντως να μαζευτούν, για πολλούς λόγους που είναι αδύνατο να αναλύσω εδώ.
Εφόσον δεν μπορεί κάποιος άλλος να επικοινωνήσει με το δήμο, παρακαλώ ενημερώστε με να το επιχειρήσω εγώ.

Όσο αφορά στους Οικολόγους, ανάρτησα μερικά από τα ονόματα του ψηφοδελτίου τους. Πραγματικά "εξαιρετική επιλογή", κατά πως γράφει και ο φίλος μου ο Σπύρος.

ΦΑΝΤΙ είπε...

Pan εσύ που τους γνωρίζεις στον Δήμο κάνε το καλό και δες εαν πέρασαν να τα μαζέψουν. Είναι αμαρτία να πάει τόσος κόπος χαμένος. Ήδη την Κυριακή που πέρασα ο άνεμος είχε σκορπίσει κάποια ποσότητα απο τα ξερόχορτα που είναι στοιβαγμένα στους σωρούς. Τώρα εαν βρέξει ίσως τα κάνει λίπασμα, εαν όχι μου προκαλεί άγχος όλη αυτή η έφλεκτη ύλη...

Pan είπε...

Μίλησα μόλις με τον αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Ζώη. Μου είπε ότι αύριο το πρωί θα στείλει φορτηγό για να μαζέψει τα χόρτα και τα σκουπίδια.

doctor είπε...

Γεια σε όλους από την πανέμορφη και καταπράσινη και βροχερή Σουηδία!

Διάβασα όλα τα σχόλια, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να απαντήσω.

Ελπίζω ο Δήμος Γαλατσίου να μαζέψει αύριο τα ξερόχορτα.

Εδώ στην Σουηδία κάθε σπίτι κάνει κομποστοποίηση...

ΦΑΝΤΙ είπε...

Για σου Doctor, εδω στην Ελλάδα κάνουμε Γκάλοπ και το ANADASOSI αντι-καπιταλιστική προπαγάνδα

houlia είπε...

Αφροδίτη, ακριβως τα ίδια ερωτηματικά προέκυψαν και σε μας. Προς τι μια τέτοια προσπάθεια (όταν σε λίγο καιρό θα είναι πάλι η ίδια κατάσταση, όταν θα έχει ξεχαστεί η όλη προσπάθεια, όπως συνήθως γίνεται εν Ελλάδι). Ενας κούκος δε φέρνει την ανοιξη...

Σκεφτόμουν όμως ότι όταν ξεκίνησε ο ΝΔ το μπλογκ του όλοι πιστεύαμε ότι έχει ημερομηνία λήξης (και λησμοσύνης). Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τώρα ότι εκεί μέσα συνεχίζουν και γίνονται "αλλαγές". Σιγουρα όχι εμφανείς, ισως λανθάνουσες, ίσως χρειστούν το χρόνο τους για να ωριμάσουν αλλά όμως το σύστημα που επίσης πιλοτικά ξεκίνησε, κινείται ή μάλλον σείεται! Αλλωστε οι ιδέες δεν αναπτύσσονται αναλογικά των ερεθισμάτων που τις προκάλεσαν. Αλλοτε υπνώνουν, άλλοτε απλά συντηρούνται, άλλοτε περιμένουν τον εύθετο χρόνο τους...

Θεωρώ σημαντική τη συμβολή του doctor ακριβώς επειδή πήρε το ρίσκο να πυροδοτήσει κάτι που θα μπορούσε να ξεθυμάνει άμα τη γεννέση του. Πάραυτα λειτούργησε-για όσους λειτούργησε.

Αυτή τη στιγμή τι γίνεται σ΄'αυτόν τον αδιέξοδο τόπο? Μικρές προσπάθειες αυτοβελτίωσης. Μικρές εστίες-κουκίδες που ψάχνουν ανιχνευτικά να ενωθούν. Είναι θέμα χρόνου -πολύ ίσως-, αλλά είναι και μονόδρομος ευθύνης, συνειδητοποίησης και επιβίωσης.
Ας μη σταματήσουμε εδώ. Ας μην εξαντλήσουμε την έμπνευσή μας στο μάζεμα των ξερόχορτων. Αλλά ας γίνεται η κάθε συνάντηση (δια ζώσης ή διαδικτυακή) μια αφορμή παράτασης και αναθέρμανσης των μικρών μας "αγώνων".

ioannisk είπε...

Μάλλον δεν μπορώ να πω πολλά μιας και παρά-ήρθα αργοπορημένος, δηλαδή όταν οι τελευταίοι μαζεύατε τα πραγματά σας...

Πάντως αν κανονιστεί κάτι για την Κυριακή των εκλογών (όπως είπε ο aggelos-x-aggelos) είμαι διαθέσιμος.