Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ

Την Κυριακή 23/9/2007, στο άλσος Βεϊκου θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε (και δεν θα σταματήσουμε ποτέ).

Θα συνεχίσουμε διότι η πρώτη μας κίνηση δεν ήταν μια σπασμωδική αντίδραση απέναντι στις εικόνες των πυρκαγιών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Θα συνεχίσουμε διότι αυτές οι φωτιές ήταν απλά η σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Η ώρα είναι κάπως ελεύθερη, νομίζω όμως ότι όσο πιο πρωί πάμε, τόσο πιο πολύ θα αποδώσουμε.

Από τις 8 και μετά είναι καλά.

Βασικά ο καθένας έρχεται όποτε θέλει και κάθεται όσο θέλει.

Σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης και τα υλικά/εργαλεία που μπορεί να φέρει κανείς, στα προηγούμενα ποστ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες.

Θα έχουμε σίγουρα ένα χορτοκοπτικό, αυτό του φίλου μου του Μίλτου, το οποίο το Σάββατο τα πήγε περίφημα αν και είχε να αντιμετωπίσει πολύ πυκνά και πολύ ψηλά χόρτα.

doctor

11 σχόλια:

doctor είπε...

Να προσθέσω στα εργαλεία και το φτυάρι το οποίο θα χρειαστεί για να επιχωματώσουμε τα ξερόχορτα για να λιώσουν τον χειμώνα και να γίνουν λίπασμα.

Αν κάποιος θα φέρει φτυάρι, να το δηλώσει παρακαλώ.

doctor

Pan είπε...

Καλησπέρα γιατρέ. Όπως έγραψα και σ'εμένα, αναγκάστηκα να τα μαζέψω και να μεταφερθώ σε αυτή την διεύθυνση: http://fiddleofthepan.blogspot.com/ ! Το πως και το γιατί ακόμη δεν τον έχω καταλάβει. Θα ανεβάσω άμεσα την ανακοίνωση στο καινούριο.

mickey είπε...

Κατά πάσα πιθανότητα (θα ξέρω σίγουρα την Παρασκευή το πρωί) θα λείπω από το Λεκανοπέδιο για δουλειές το ΣΚ και δε θα μπορέσω να έρθω - όπως δε μπόρεσα τελικά να έρθω και το προηγούμενο.

Μπορώ όμως να αναρτήσω link στο blog μου για να διαδώσω κι άλλο την προσπάθεια (ειδικά τώρα που οι περισσότεροι περί άλλα τυρβάζουν). Αν δεν έχετε αντίρρηση, πείτε μου.


Ελπίζω να δώσω το παρόν την επόμενη φορά (μην τριτώσει και το ...κακό :))

doctor είπε...

Μίκυ,

ελπίζω την επόμενη φορά να τα καταφέρεις έστω και για λίγο.

Όσο για την προώθηση της εκδήλωσης στο blog σου δεν έπρεπε να ρωτήσεις καθόλου και σε ευχαριστούμε πολύ.

doc

glam είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο, πράγματι τα περί θεών με βρίσκουν σύμφωνο, η φύση είναι αρμόδια …….
Αλλά και μία διαφωνία !
Επιχωμάτωση!!! Δύσκολα πράγματα ….
Κόβουμε τα χόρτα και τα σκεπάζουμε επί τόπου ;
Πολύ σκάψιμο, (μόνο φτυάρια δεν κάνουν τίποτα ,θέλει τσάπες κ.λ.π. + κάλλους στα χέρια )και τα αποτελέσματα μικρά και αμφισβητούμενα , ειδικά μετά την τελευταία ψιχάλα όπου αναμένετε άμεση βλάστηση.

Επειδή ο κίνδυνος φωτιάς, μάλλον, έχει εκλείψει για φέτος, μήπως θα ήταν προτιμότερο να κάνουμε ένα καλό καθάρισμα των σκουπιδιών που δεν είναι και λίγα;
Το τσίπουρο παίζει:

KitsosMitsos είπε...

Τα σκουπίδια είναι καλή προτεραιότητα. Όσο για τα χόρτα και την επιχωμάτωση, δεν είναι κάτι που είθισται να γίνεται προ-καλοκαιριάτικα; Τα χόρτα που λέμε να κόψουμε τώρα, μήπως βοηθούν να συγκρατείται καλύτερα το χώμα; Απλές απορίες ενός μη ειδικού.

doctor είπε...

Ωραίες ιδέες που αξιολογώ και σκέφτομαι.

Το ξεχορτάριασμα αφορά πρωτίστως το τσεκάρισμα της λειτουργίας του χορτοκοπτικού και της εκπαίδευσης πάνω σε αυτό διότι και ο Μίλτος το έχει αγοράσει πρόσφατα.

Επιχωμάτωση φυσικά δεν εννοώ πλήρη κάλυψη των χόρτων, αλλά επιφανειακή.
Σε αρκτετά από αυτά τοποθετήσαμε μεγάλες πέτρες (που φυσικά θα αφαιρεθούν την άνοιξη).

Σκουπίδια σίγουρα θα μαζέψουμε (σακούλες απορριμάτων και γάντια θα φέρω εγώ μιας και έχω κρατήσει το υλικό που δεν χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη εκδήλωση).

Σε κάθε περίπτωση βλέποντας και κάνοντας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτές οι εργασίες δεν γίνονται τέλη Σεπτέμβρη.
Αυτή την στιγμή όλοι εκπαιδευόμαστε για του χρόνου.

Με τον Μίλτο σκεφτόμαστε να φυτέψουμε και κάποια φυτά την Κυριακή (πικροδάφνες κ.λπ.).

doctor

kalliopi είπε...

Παιδιά ελάτε να μιλήσετε για τις δράσεις σας και στο oikologio.gr.

houlia είπε...

Και την επόμενη φορά που θα το κοινοποιήσουμε ακόμα νωρίτερα θα έχουμε περισσότερη συμμετοχή. Εστειλα αρκετά μέιλ αλλά... τελευταία στιγμή! Να μην την πατήσουμε σαν τους οικολογους πράσινους που τους πήραν χαμπάρι τα ΜΜΕ την τελευταία βδομαδα. Τώρα που είμαστε ζεστοί είναι καλό να το διαδώσουμε. Οχι γιατί είναι τόσο απαραίτητη η φυσική συμμετοχή
(άλλωστε είμαστε εκτός χρόνου εύθετου για τέτοιες εργασίες) αλλά γιατί δεν πρέπει να ατονίσει αυτός ο προβληματισμός και οι μικρές σκέψεις που γεννήθηκαν στον καθένα μετά από αυτή τη φυσική απώλεια. Και είναι και μια αφετηρία να ξεφύγουμε απ τις ατομικιστικές συμπεριφορές μας και να στραφούμε λίγο πνεύματι και στα κοινά.

Π είπε...

(doctor και φίλοι συμπαθάτε με, ήθελα να είμαι εκεί αλλά είμαι άρρωστος...)

KitsosMitsos είπε...

Πολύ σκουπίδι ρε παιδιά. Κυρίως μπουκάλια-τενεκεδάκια, κωλόχαρτα και προφυλακτικά. Τελικά σα λαός πίνουμε πολύ και μετά μάλλον δεν ξέρουμε τι κάνουμε ;-) Ή μήπως ξέρουμε; Στα επόμενα.