Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Πετάει η ομάδα!!!

Πριν την μάχη:







... και μετά:









Αυτό το "πριν" και το "μετά" είναι η ηθική μας ανταμοιβή. Κυρίως όμως είναι μίας μορφής ημερολόγιο καταστρώματος, όπου καταγράφονται οι κινήσεις και οι ενέργειες.
Αυτό το Σ/Κ πήγαμε και τις δύο ημέρες και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας ήταν καταπληκτικά. Σήμερα δεν ήρθε ο Μίλτος (είχε έρθει χθες) αλλά αντικαταστάθηκε ...επάξια από τον Δημήτρη (Mirage)!
Ο Γιώργος στο ... πόστο του, κουβαλούσε νερό και πότιζε τα δέντρα που φυτέψαμε (δυστυχώς αρκετά από αυτά τα "χάσαμε" λόγω βλακείας μας. Έπρεπε να αρχίσουμε να τα ποτίζουμε νωρίτερα, όμως κυρίως να τα ξεχορταριάσουμε ακόμη πιο νωρίς).
Τέλος πάντων, μαθαίνουμε και αποκτούμε εμπειρίες. Ήδη η ομάδα έχει "δεθεί", λειτουργεί συντονισμένα και με αυτοπειθαρχία και το καλύτερο, κάθε μέρα γνωρίζουμε κόσμο που ερχόμενος εκεί για περπάτημα ή τρέξιμο, μας βλέπει, και επιθυμεί να συνδράμει σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Κρίσιμη εποχή









Πριν:


Μετά:



Πριν:


Μετά:






Η εποχή αυτή είναι πολύ κρίσιμη διότι τα χόρτα έχουν αρχίσει και ξεραίνονται για τα καλά, και είναι πολύ επικίνδυνα. Έχουμε μπει πλέον στην επικίνδυνη περίοδο και όσο γρηγορότερα καθαρίσουμε την περιοχή από τα ξερόχορτα τόσο το καλύτερο.

Απ' ότι βλέπετε στις φωτογραφίες πιο πάνω, ο γράφων, μαζί με τον glam και τον mirage έχουν αποψιλώσει μια αρκετά μεγάλη περιοχή, μόνο που αυτό τον καιρό χρειάζεται η συμμετοχή όλων διότι πλέον παίζουμε με τον χρόνο.

Την Δευτέρα το απόγευμα συναντήθηκα (έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία) με τον αντιδήμαρχο Γαλατσίου και υπεύθυνο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Κων/νο Ζώμπο, τον οποίο και ξενάγησα στον χώρο.

Του άρεσε πάρα πολύ η δουλειά που έχουμε κάνει, μας έδωσε πολλές φορές συγχαρητήρια και συζητήσαμε πολλά και διάφορα, όπως:


1) Την αποκομιδή των ξερόχορτων από τον Δήμο Γαλατσίου, τα οποία συγκεντρώνουμε δίπλα, σε έναν ανοιχτό χώρο (βλ.4η φωτογραφία).

2) Την παραχώρηση ενός χώρου στις παρακείμενες αποθήκες του Δήμου για να βάζουμε τα εργαλεία μας (του είπα ότι σε πρώτη φάση δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο, αλλά μελλοντικά είναι πιθανόν να μας χρειαστεί).

3) Την δυνατότητα να μας παραχωρήσουν το υδροφόρο φορτηγό του Δήμου για να ποτίσουμε τα δέντρα το καλοκαίρι.

4) Την επίσημη καταγραφή μας ως εθελοντές και την παροχή ειδικού γιλέκου με σχετικό τίτλο, ώστε το καλοκαίρι, και ειδικά την επικίνδυνη περίοδο (Αύγουστος με μελτέμια) να μπορούμε να απομακρύνουμε επικίνδυνους επισκέπτες (π.χ. κάποιους μηχανόβιους που έρχονται και κάνουν κρος, ή κάποιους ασυνείδητους που ανάβουν φωτιά για να ψήσουν κ.λπ.). Την 5η Ιουνίου (Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) ο Δήμος Γαλατσίου θα στήσει περίπτερο στην συμβολή των δρόμων Βεϊκου και Γαλατσίου και θα καταγράφει εθελοντές.

5) Ο αντιδήμαρχος μου είπε ότι όποτε θέλουμε (από Οκτώβριο βέβαια διότι η εποχή τώρα δεν ενδείκνυται) και με ένα τηλεφώνημα (μου έδωσε και το κινητό του) μπορούμε να προμηθευόμαστε (δωρεάν εννοείται) δέντρα ή θάμνους για να φυτέψουμε στον απέραντο αυτόν χώρο. Αυτό νομίζω είναι πολύ καλό, και από Οκτώβριο θα το κάνουμε σίγουρα.


Επίσης, λόγω του ότι οι εκδρομείς που έρχονται εκεί κάθε Κυριακή αφήνουν πολλά σκουπίδια, την επόμενη Κυριακή θα έρθει η Αστυνομία Γαλατσίου για να προβεί σε αυστηρές συστάσεις ώστε να μην ρυπαίνεται ο χώρος και να μην ανάβουν εκεί οι εκδρομείς φωτιά, διότι πλέον με τα ξερά χόρτα είναι επικίνδυνο.


Αυτά τα νέα μας. Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα σας περιμένουμε! Υπάρχουν πολλές δουλειές, ελαφριές ή βαριές, όρεξη να υπάρχει μόνο.